Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Кога разкрасяване вреди на здравето?

Кога разкрасяване вреди на здравето?

Има някои навици, свързани с гримирането, които често вредят на здравето. Кои са тези, които биха могли да доведат до нарушения на кожата и здравословното състояние?

Споделянето на грима между приятелки може да се окаже опасен навик. Използването на едно и също червило или споделянето на спиралата за очи крие риск от инфекции. Дерматолози обясняват, че има опасност от заразяване с вирусни инфекции като конюнктивит и херпес.

Съществуват дори и данни за жена от Австралия, която твърди, че има стафилококова инфекция, след като е използвала четката за грим на своя приятелка.

Друга важна подробност по отношение на грима е свързана със срока на годност, който бива пренебрегван от мнозина. Има причина козметичните продукти да са с обозначен срок, в който те са годни за употреба – след изтичането му, трябва да се изхвърлят.

Когато бъдат използвани след това, съществува опасност от инфекция на очите или раздразнение на кожата. Причината е, че след определен период от време, е възможно в продуктите да започне размножаването на бактерии. Спиралата и очната линия обикновено са с най-кратък срок на годност.

От категорията