Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Ефективен трик със сода за гладки и меки крака

Ефективен трик със сода за гладки и меки крака

Всяка жена иска да има красиви и фини крака. Твърдите, сухи и напукани пети ви карат да се чувствате неудобно. Но обикновената сода за хляб, която има антисептични свойства, намалява твърдостта на водата и има успокояващ ефект върху кожата на петите.

Сода бикарбонат е евтино и много ефективно средство, с което можете да постигнете ефекта на гладки и меки крака, без да посещавате козметичните салони.

Рецепта:

– 3 супени лъжици сода за хляб

– 4-5 литра вода

Разтворете содата в гореща вода и накиснете краката си в получената смес. Дръжте краката си в разтвора за около 15 минути. След това изтъркайте с пемза повърхността им. Изплакнете и избършете. Нанесете крем и обуйте памучни чорапи. Можете да прекарате нощта с чорапите, за да получите по-добри резултати.

Вие ще забележите положителна разлика веднага след първото третиране.

Обработката се повтаря всеки ден, в продължение на 5 до 7 дни. След това, трябва да направите седем дни почивка, преди да повторите процедурата още веднъж. Цялото лечение трябва да се повтаря три пъти.

Освен сода можете да добавите една супена лъжица сол и малко течен сапун. Тези допълнителни съставки ще ви помогнат да измиете мръсотията от напуканите пети. Също така можете да обогатите вашата баня за крака с добавяне на чай от лайка.

 

От категорията