Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Вълшебна рецепта от мед и орехи за спасение от много болести

Вълшебна рецепта от мед и орехи за спасение от много болести

Известни са многобройните здравословни качества на орехите – те съдържат редица жизненоважни хранителни вещества, подобряват мозъчната дейност, намаляват риска от сърдечни заболявания, укрепват цялостното здравословното състояние.

Ореховите ядки са богати много на витамини от група В, антиоксиданти като витамин Е, фибри, магнезиеви, железни и други минерални соли. Тук следва и предупреждение към хората с наднормено тегло – внимавайте с количествата, защото орехите са богати на калории, 42 грама дневно са достатъчни.

Листата на ореха също са истински природен лек заради богатото съдържание на йод.

Чаят от орехови листа се препоръчва за профилактика на атеросклероза, гуша, а настойката от листа помага при кожни проблеми и екземи.

Връщаме се отново при вълшебните орехови ядки. В комбинация с мед те се превръщат в истински еликсир, който подсилва имунната система , бори настинките и изтощението на организма, както и анемията. Еликсирът е подходящ и за деца, защото естествено повишава защитните сили на организма на крехкия организъм.

Ето как да си го приготвите:

За един средно голям буркан са необходими:

– шепа орехи , нарязани на едро;

– един средно голям лимон (без кората), нарязан на малки парченца;

– малко повече от половин буркан мед (натурален).

Сместа се разбърква добре и е готова за консумация. Приема се веднъж дневно по 2 или 3 лъжици.

От категорията