Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » LIFE STORY » Тя се отказа от грима за седмица! Ето какво се случи!

Тя се отказа от грима за седмица! Ето какво се случи!

Какво всъщност се случва, когато една жена реши да се откаже от грима и разкрасителните си процедури за ЦЯЛА седмица? Отговора ни дава 26-годишната Пипа Парк, която е тотално пристрастена към продуктите от козметичната индустрия, и рядйко си позволява да излезе от вкъщи без поне червило и спирала.

Красивата Пипа си признава, че не може да живее без грим и обикновено разкрасителната й процедура сутрин й вземе близо час. “Доста трудно се възприемам в натуралния си вид”, обяснява 26-годишната девойка, която слага върху лицето си взевъзможни козметични продукти, които според нея я правят по привлекателна. Въпреки това обаче Пипа приема едноседмично предизвикателство заради което ще й се наложи да откаже от макияжа.

Ето как са протекли дните “без красота” за нея…

den1

Ден 1
“Всичко започна в събота. Съжалих, че съм приела предизвикателството още щом излязох от душа и се погледнах в огледалото, където внимателно разучих лицето си и всичките му дефекти. Утеших се, като накъдрих косата си, но въпреки това ми остана доста време, в което се наложи да чупя пръсти, докато чакам приятелите ми да ме вземат за BBQ вечеря. На събирането не свалих слънчевите си очила, тъй като бях прекалено притеснена от външния си вид и как хората ще ме възприемат без грим. Обикновено не съм от момичетата, които си тръгват рано от купона в събота, но този път го направих. Причината – без очната си линия се чувствах ужасно грозна!”

den2

Ден 2
“Неделя е! Поредният слънчев ден, в които тъмните очила не мръднаха от лицето ми. Отидох с приятели в парка и да си призная честно понякога е доста хубаво да нямаш червило, което се размазва почти през половин час. Все повече и повече започвам да възприемам натуралния си външен вид. Това обаче беше до момента, в които родителите ми не ме видяха на видеоразговор по Skype и ме попитаха дали се чувствам добре и не съм болна!”

den3

Ден 3
“В понеденик сутринта винaги флиртувам с момчето от Starbucks. Не обаче и днес. Чудя се дали именно това, че съм без грим не е проблемът? В офиса двама колеги ме попитаха дали съм добре, което тотално ме сравни със земята и заби самочувствието ми в пода. На работа се чувствах, като тотален непрофесиналист и така сякаш съм отишла неподготвена след тежък махмурлук. В края на деня отидох на шопинг, но имах чувството, че всички дрехи ме обезличават!”

den4

Ден 4
“Този ден имах среща – тоталното изпитание! Готова ли е една жена да се види с момче, което харесва, без грим? В крайна сметка реших, че ако ме хареса такава, то това значи, че има добър характер и мила душа, а ако не – значи е повърхностен. Първоначало се чувствах много притеснена и уязвима, но след чаша вино всичко си дойде на мястото. На края на вечерта обаче си призна, че всъщност съм пристрастена към грима и в момента просто тествам себе си с едноседмично предизвикателство. Момчето настоя, че дори не е забелязал, че не съм разкрасена. Не му повярвах, разбира се, но е хубаво, че на следващия ден ми звънна отново, за да уговорим втора среща. В крайна сметка май мога да се правя без грим? Май тази седмица започва да ми харесва все повече.”

den5

Ден 5
“Благодарение на факта, че вече четири дни не си слагам фон дьо тен и всякакви глупости по лицето, то има натурален блясък. Красива съм, а кожата ми изглежда в перфектно състояние. И понеже сега не мога да скрия тъмните кръгове под очите си, се опитва да спя повече и по-добре, което е супер за организма ми. През целия ден почти забравих, че съм без грим, докато приятелите ми не решиха да се снимат и тогава осъзнах, че не съм в най-перфектната си форма за фотоси.”

den6

Ден 6
“Днес в метрото реших да преброя колко жени носят и не носят грим. Изненадах се, като прецених, че нещата горе долу са равни. Хората ме гледат малко странно, но мисля, че е нормално. В крайна сметка обаче вече ми се струва съвсем нормално, че доста жени не изпитват нуждата да сложат няколко тона козметични продукти върху лицето си.”

izvodyt

Изводът
“Смело и красиво е една жена да приема лицето си такова, каквото е, но не съм сигурна, че това е нещо, което бих направила отново. Харесва ми, че кожата ми е толкова красива без козметика, но в същото време по този начин не се чувствам достатъчно себе си. Без грима сякаш загубих малко от блясъка си. Ще ми липсват 60-те минути допълнителен сън всеки ден, но предпочитам да изглеждам поддържана и щастлива!”

От категорията