Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » LIFE STORY » Най-голямата мъка! Родители гледат как децата им умират

Най-голямата мъка! Родители гледат как децата им умират

Бека и Дани Бауман, съвсем нормално семейство от Калифорния, изживяват най-голямата агония на света. Питате се каква е тя ли? Такава, че да трябва да броят сетните дни на децата си.

Бека и Дани са родители на 5-годишния Титус и 2-годишния Ели, и доскоро са били едно пълноценно и щастливо семейство. Така обаче до тази пролет, когато двете им момченца са диагностицирани с болестта на Батън.

Изключително рядко заболяване, което засяга мозъка и за което медицината още не е открила лек. При децата, болни от заболяването на Батън, умственият напредък спира рязко, следват промени в поведението, проблеми с комуникацията, слепота, загуба на двигателните функции и ранна смърт.

Съвсем наскоро обаче семейство Бауман намира сили да говори за мъката си и да разкаже за неволите през които преминава. Бека и Дани признават, че това, което ги е вдъхновило да признаят тежката си съдба е историята на холивудският продуцент Гордън Грей и съпругата му, които преди време разкриха, че двете им дъщерички страдат от същото заболяване. Тогава звездната двойка, призовава холивудските звезди да участват в благотворително набиране на средства. А целта им беше да направят фонд от 10-12 млн. долара, които ще бъдат достатъчни да започне проучване на заболяването и опит да се намери лечение.

1

“Когато получихме диагнозата просто не знаехме какво да мислим. Тогава Титус все още говореше, вървеше и се хранеше заедно с нас. Месец, след като беше диагностициран, той изгуби всички тези способности. Ослепя, вече не може да върви, в инвалиден стол е, яде през тръба и..не може да говори.”, разказва майката Бека.

Малко след като по-големият син на семейство Бауман е диагностициран със смъртоносната болест, те разбират, че й по-малкият им наследник е болен също.

2

Сега, в последните дни живот на синовете им, Бека и Дани се стараят да направят всичко възможно децата им да са щастливи и да изживеят пълноценно малкото им оставащо време.

Младите родители осъзнават, че човек трябва да цени всяка секунда от живота си и призовават всички да го направя, както и да дарят средства, чрез които най-сетне да се намери лек за коварната болест на Батън.

От категорията