Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » КОЛИ » Mercedes-Benz показа новата S-class Coupe

Mercedes-Benz показа новата S-class Coupe

Новият S-class Coupe на Mercedes идва с леки промени. Той е станал по-дълъг с 10 см и по-широк с 4, а междуосието е удължено с цели 8 см., което му помага за стабилността на пътя. Характерен дизайнерски елемент е странична чупка (на езика на Mercedes – Dropping Line), която минава по цялата каросерия.

Естествено, огромен брой компоненти са взети директно от S-class. Моделът ще се появи на пазара през декември, а клиентите ще могат да избират само 4-цилиндрови мотори, сред които четири бензинови с работен обем 1,6 и 2,0 л (от 156 до 245 к.с.), както и два 2,2-литрови дизела (от 170 и 204 к.с.). Несъмнено на по-късен етап ще се предлага и „острието“ AMG с 510 к.с., очаква се и 4х4 задвижване, пише Speed press.

Най-важните промени в сравнение с предшественика са при окачването, каросерията и електрониката. Дори конвенционалното серийно окачване, което ще сваля каросерията с 15 мм, ще разполага с адаптивни амортисьори. Те ще имат режими Comfort и Sport, за да притежава купето усещането за динамика, типично за по-новите модели от Щутгарт.

По-съществената новост обаче ще бъде въздушното окачване, което никой друг в класа за момента не предлага: гаранция за върхов комфорт на возене. Mercedes обещава върхови стойности и по отношение на аеродинамиката (cW – 0,26), а миксът от по-леки материали ни е добре познат от стандартния С-клас. Калниците, както и предният и задният капак са направени от алуминий – мярка, която значително намалява теглото.

Вътрешността на автомобила е индивидуализирана с нова тапицерия на вратите, декоративни елементи и специални интегрални спортни седалки. Не се притеснявайте – типичното електрическо устройство за подаване на колана отново е на борда.

На който всичко това не му е достатъчно, може да поръча опционалната AMG Line, пакет хром, много асистиращи системи или модерната, но скъпа навигация Comand Online с интернет връзка.

Очаква се купето да струва с около 5000 лева повече от лимузината и да се продава за минимум 74 000 лв.

2 3 4 7 865

От категорията