Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » LIFE STORY » Когато дори природата изхвърли човечеството!

Когато дори природата изхвърли човечеството!

Може би вече сте видяли снимката на мъртвото сирийче бежанец, което е изхвърлено от морето.

1441261379_7_559x-

Въпросният кадър смути сериозно Европа, а и не само, и показа за пореден път, че дори природата е готова да изхвърли човека и това, в което е на път да се превърне човечеството. Морето изхвърли тялото на сирийско дете, удавило се с още 12 бежанци в опит да достигне бреговете на гръцкия остров Кос.

Снимката на момченцето, намерено лежащо по лице на плажа край турския курорт Бодрум в сряда сутринта, бе публикувана от редица световни информационни агенции, сайтове и печатни издания.

“Independent” пита “Ако тази шокираща снимка на мъртво сирийско момченце, изхвърлено от морето, не промени отношението на ЕС към бежанците, какво ще го направи?”. Тази снимка в крайна сметка наистина показва пълния ужас на трагедията на хората, бягащи от родината си в условията на изключително големи рискове в опит за достигнат Запада.

Тази снимка показва, че бежанците всъщност са ХОРА и че ние не трябва да се отвращаваме от тях, а да им помогнем. Да, те може би са различни като: раса, религия, вярвания, начин на живот, хигиена и още куп, куп подобни….Това обаче не значи, че те не носят сърца, не са човечета, не обичат, не се страхуват, не се борят за живот.

Според турски медии момченцето е 3-годишният Айлян Кюрди. Петгодишното му братче е било сполетяно от подобна смърт. Двете деца дошли от северния сирийски град Кобани, станал арена на ожесточени сблъсъци. Турските власти допълниха, че то е било в двете лодки, превозващи 23 души, 12 от които се удавиха. Сред жертвите бяха пет деца и жена. Приблизително 205 000 бежанци са успели да влязат в Гърция, основно през островите, само тази година. Основната част от тях – 69% – са от Сирия, Афганистан, Ирак и Сомалия.

Междувременно в социалните мрежи вече жестока сила набира хаштагът “човечеството, изхвърлено на брега”, както и куп илюстрации и снимки колажи на тялото на малкото момченце, които да олицетворят пагубните днешни дни и с какво трябва да се справят хората по света. Част от тях са крайно трогателни и наистина ни карат да се замислим сериозно над драмата, която в момента се върти из всички новини и може би именно заради това остава все така незабелязана!!!!

А вие замислихте ли се за бежанците? За онези хора, които се опитват да намерят последна глътка живот. За онези хора, които са готови на всичко, за да спасят близките си. За онези хора, които искат да живеят, но не им се разрешава. За онези хора, които въпреки всичко не се отказват…

Лека нощ, човечество!

0420379001441265925_0

От категорията