Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ТЕХНОЛОГИИ » 4К дисплей на смартфон? Sony вече ни го предлага

4К дисплей на смартфон? Sony вече ни го предлага

Sony обяви своята Xperia Z5 линия, в която заема място и Z5 Premium – диамантът в smart короната на японския технологичен гигант.

Въпросният смартфон ще бъде първият, който предлага дисплей, работещ при 4К резолюция, или 3,840 x 2,160 пиксела. Казано по трети начин – говорим за резолюция, четири пъти по-голяма от масово разпространената днес 1080p.

Очаква се мега джаджата да бъде пусната на пазара през ноември, а цената, разбира се, да не е от най-ниските.

Z5 Premium ще е по-тежък от iPhone 6 Plus, но пък от компанията обещават и да е по-добър, тъй като плътността на Z5 Premium e зашеметяващите 806ppi (пиксела на инч). Освен това камерата на този смартфон ще може да прави снимки в 23 мегапиксела, а също така да предложи и най-бързия автоматичен фокус на пазара. Предната селфи камера е 5-мегапикселова и използва познатия Exmor R сензор. Освен качествени снимки, тя може да снима 1080p видео и да използва софтуерните благини на основната камера.

Sony Xperia Z5 Premium е изключително красив смартфон и предлага рамка от неръждаема стомана (срещу алуминий за останалите Z5 варианти). Цветовете, в които ще се продава, са черно, златно и хром. Смартфонът ще работи под Android 5.1, а процесорът, който ще има тежката задача да захранва 4К дисплея, е леко противоречивият Snapdragon 810.

За сега се очаква цената на устройството да е 700 евро.

От категорията