Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » LIFE STORY » Помниш ли когато всички се заливаха с кофа лед? Е, те всъщност ПОМОГНАХА и то как!

Помниш ли когато всички се заливаха с кофа лед? Е, те всъщност ПОМОГНАХА и то как!

Едва ли си забравил, че по едно време всеки, под път и над път, се заливаш с ледена кофа с вода и лед, нали?

В крайна сметка това освен забавление (за едни), беше благородна кауза за други. Чрез предизивкателството “ледена кофа” всъщност се набираха средства, с които да започнат изследвания за създаване на лекарства против Амиотрофична латерална склероза.

Наскоро бе обощено, че цялата тази дъндания с кофи, лед и пискащи хора е събрала баснословната сума от 200 милиона долара, които се очаква да помогнат на вече хилядите страдащи от тази прогресивна и почти неотменно фатална болест.

“Тези пари бяха и ще бъдат използвани в ключови научни изследвания, което ще доведат до някои големи научни постижения, включително потенциално лечение и клинични проучвания”, заявяват от централата на организацията на ALS.

Е, всъщност се оказа, че можем да използваме социалната мрежа и глупави неща, като това да се заливаме с ледена вода, за нещо толкова хубаво и даващо надежда. Както казват хората в днешно време: “Дай боже повече !” Нека се борим за повече каузи и за повече такива постижения, които ще дадат надежда на хората, които почти са я загубили!

От категорията