Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » LIFE STORY » Това, което този татко прави със стари пастели ще те изуми!

Това, което този татко прави със стари пастели ще те изуми!

Смеем да кажем, че този татко е намерил брилянтния начин за повторно използване на изоставени пастели, които намира из училища и ресторанти. Чудиш се какво прави с тях ли?

Ами той ги стопява и ги рециклира, превръщайки ги в нови цветни моливи за деца в болниците. Брайън Уайър измисля идеята си още през 2011г., докато празнува рождения си ден в ресторант.

Тогава сервитьорката в заведенито дава на синовете му пастели, с които да се забавляват и да рисуват по време на празничната вечеря. Татко им Брайън обаче се заинтригува където точно отиват използваните пастели и открива, че те всъщност се изхвърлят. Именно така се ражда и инициативата му Crayon Initiative, която доставя безплатни пастели на децата в болниците из Калифорния.

По сметките на Брайън ежегодно ресторантите изхвърлят по над 35 килограма недоизхабени пастели. Той обаче ги събира, стопява ги и отново им придава форма, която да може да очарова болните дечица, страдащи в медицинските заведения, където лекуват тежките си състояния.

Любопитното е, че рециклираните пастели са много по-удобни, леки и дебели, за да може да се използват дори от децата със специални нужди.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

От категорията