Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ТЕМА НА ДЕНЯ » Наемат млади директори за над 1000 лв. заплата

Наемат млади директори за над 1000 лв. заплата

Фирми наемат стажанти за директори – младежи до 29 г. без опит, на завидната заплата от 1150 лв. Всички разходи на работодателите – за възнагражденията, социалните и здравните осигуровки – се поемат от ЕС за 6 месеца. Процедурата е „Младежка заетост“, финансира се от оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ и според правилата й заплатата за младите хора трябва да е в размер на минималния осигурителен доход за съответната икономическа дейност.

Затова и няколко от одобрените от Агенцията по заетостта (АЗ) работни стажантски места са с възнаграждение далеч над средното за страната и за ръководни постове, пише Economic.bg.

Абсурдното е, че стажантите директори трябва да имат задължително наставник, който да ги ръководи през шестте месеца. За поста финансов директор например това може да е самият управител или главният счетоводител, обясниха от АЗ, които ръководят схемата. Изискванията за наставника са той да е на трудов договор и да има поне 3 г. опит по съответната специалност, за която ще помага на младежа.

Така за 1150 лв. габровска фирма ще си назначи стажант за поста търговски директор. Фирма от Велико Търново – „Аглика Комерс“, е одобрена с 2 стажантски места – за шеф на маркетинг отдел и за мениджър покупко-продажби, като и двете позиции са със заплата от 1150 лв.

Ботевградска фирма също търси шеф на отдела си за продажби и маркетинг със същото възнаграждение. Ловешка фирма има по 2одобрени места за 3 позиции – експерт продажби, инженер-механик и технически сътрудник. Фирма „Кимпо“ в Гоце Делчев е одобрена с 2места – за управител продажби и маркетинг за 1150 лв. и за счетоводител с 840 лв. Всички те са със заплата от 950 лв.

В Русе пък се търси стажант за финансов директор за 902 лв. месечно. Справка в регистрите показва, че самата фирма – „Метаморфозис 87″, е собственост на младеж по критериите на програмата – Мартин Попов е на 26 г., едноличен собственик. Фирмата му е с широк обхват на дейност– от фотоуслуги за населението, фотореклама, счетоводни услуги, хотелиерство, туризъм, недвижими имоти, пчели и рибни продукти, гъби, охлюви, експлоатация на заведения за обществено хранене и много други.

АЗ подбира безработните младежи – те трябва да са до 29 г. и да са регистрирани в бюрата по труда. С предимство са младите, които имат регистрация от над 3 месеца, обясниха от АЗ. Освен това кандидатът не трябва да е работил през последните 12 месеца във фирмата. Ако на интервюто обаче работодателят и кандидатът за съответната позиция не се харесат, фирмата може да избере сама кого да назначи, стига да отговаря на изброените условия.

Фирмите са поискали да наемат стажанти на разнообразни позиции –свободни места има за пекари, готвачи, продавачи, сервитьори, бармани, геодезисти, счетоводители, камериерки, рехабилитатори, заварчици, шлосери, бояджии и пр. Заплатите варират между 380 лв. (за технически сътрудник) до 840 лв. за счетоводители и специалисти продажби.

 

loading...

От категорията