Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ТЕМА НА ДЕНЯ » Ново 20! Създадоха огъващ се смартфон!

Ново 20! Създадоха огъващ се смартфон!

Канадски изследователи създадоха смартфон, чийто екран може да се огъва.

Екипът от Кралския университет в Кингстън, Канада, нарече новото си изобретение ReFlex. Освен че прави телефона по-устойчив на изпускания, новото тяло на устройството предлага и нови начини за навигация в менюто. Когато четем електронни книги с него няма да е необходимо да прелистваме страниците с пръст.

С ReFlex те ще се сменят сами само с огъване на апарата – също както страниците на истинска книга с тънки корици.

Апаратът също така има и функция за лека вибрация, която ще симулира преминаването на страниците през пръстите на читателя.

Огъващият се корпус не отнема и от качествата на екрана като цвят и яркост. Апаратът има OLED екран с висока резолюция и ярки цветове.

Огъващи се смартфони са били представяни на публиката и преди – производители като „Нокия“ и „Самсунг“ са представяли подобни модели, но те са били предимно промоционални концепции или са били свързани с кабели. Моделът на LG „G Flex“, който се огъва, беше пуснат на пазара през 2013 г., но той не можеше да се движи колкото ReFlex.

От категорията