Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ТЕХНОЛОГИИ » Nokia се завръща на пазара със смартфоните

Nokia се завръща на пазара със смартфоните

По време на изказването си на световния мобилен конгрес в Барселона генералният директор на Nokia Раджив Сури даде да се разбере, че компанията е решена да се върне на пазара на смартфони.

През 2014 година Nokia продаде бизнеса си с мобилни телефони на Microsoft. Според условията в сделката финландската компания не може да пуска смартфони с марката Nokia, като това ограничение има срок до края на 2016 година.

Коментирайки възможността за завръщане на Nokia на пазара на мобилни телефони, Сури заяви, че „няма строг график, няма нужда да се бърза“.

По думите му това може да се случи през 2016 година или по-късно.

По-рано от Nokia са казвали, че след продажбата на практически целия мобилен бизнес на Microsoft развитието на съответното направление от нулата е проблематично. Ето защо компанията разглежда възможността за лицензиране на марката. Това означава намиране на партньор, който ще отговаря за производствените процеси, продажбата, маркетинга и поддръжката при потребителите. Като добавка към марката Nokia ще допринесе с опита си в дизайна.

В същото време Сури подчертава, че не става дума за това просто да се постави логото Nokia на нечии устройства. „Необходимо е апаратите да се чувстват като Nokia, с това, с което Nokia е известна“.

От категорията