Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » “Катерпилар” представи първия смартфон с вградена термална камера

“Катерпилар” представи първия смартфон с вградена термална камера

Познатата основно с тежко машинно оборудване компания „Катерпилар” (Caterpillar) представи първият смартфон с вградена термална фотокамера.

Телефонът “Cat S60” беше показан на изложението „Mobile World Congress” в Барселона, като устройството е съвместна разработка на „Катерпилар” и производителят на камери “FLIR”. Тази компания вече е разработвала термални камери като допълнителен аксесоар за други мобилни телефони.

Термалната камера е поставена над стандартния 13-мегапикселов обектив на гърба на телефона и може да действа на разстояние 30 метра.

Чрез нея потребителите могат да различат топлите и студени обекти на изображението. От страни на дисплея е наличен и термометър, който може да покаже точната температура на всеки обект на снимката. Термалната камера може да прави снимки и видеоклипове.

Освен че има вграден уникалният аксесоар, телефонът на „Катерпилар” е вероятно най-здравото устройство, показано на изложението в Барселона.

Подсиленото тяло издържа на падане от 1,8 метра върху бетон и потапяне във вода за 1 час на 5 метра дълбочина.

Продуктът е насочен към обичайната целева група на компанията – професионалисти в сферата на строителството и индустриалното производство. Тъчскрийнът може спокойно да бъде използван с мокри ръце, а ключовите бутони са физически, а не вградени в екрана.

Смартфонът е снабден с последната версия на операционната система “Android Marshmallow”, осемядрен процесор „Snapdragon 617”, 3 гигабайта RAM памет, 3800-милиамперна батерия.

“Cat S60” ще се продава само в специализираните дистрибутори на продукти на „Катерпилар”. Появата му на пазара предстои като цената му ще е 699 долара в САЩ и 649 евро в Европа.

От категорията