Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ТЕХНОЛОГИИ » Регистрират спадаща динамика на продажбите на смартфони

Регистрират спадаща динамика на продажбите на смартфони

Продажбите на смартфони iPhone на компанията „Епъл” (Apple) през първото тримесечие на 2016 г. са намалели с 43,8% в сравнение с четвъртото тримесечие на 2015 г., според анализаторската компания TrendForce.

Продадени са 42 милиона устройства, сочат данните.

“Продажбите на IPhone 6S бяха слаби, във връзка с липсата в модела на някакви нови интересни функции и възможности”, пишат анализаторите. Освен това TrendForce понижи прогнозата за продажбата на телефони от Apple в края на 2016 г. до 213 милиона единици (намаление от почти 10% в сравнение с 2015 г.).

Според анализаторската компания пазарният дял на смартфоните на „Епъл” е намалял с 6,5% и възлиза на 14,4% през януари-март 2016. На фона на това, делът на телефоните на „Самсунг” (Samsung) е нараснал с 5,7% и възлиза на 27,8% през първото тримесечие на тази година.

Продажбите на смартфоните на „Самсунг” през този период, според TrendForce, са се увеличили незначително – с 2,5% до 81 милиона броя.

В действителност анализаторите очакват цялостен спад на пазара на мобилни устройства тази година, но развитие на пазара на приложенията.

Продажбите на iPhone 6S и iPhone 6S Plus започнаха на 25 септември и през първите три дни бяха продадени 13 милиона. Основното нововъведение е технологията 3D Touch, (или multi-touch screen – чувствителен на множествен допир екран), която позволява на смартфона, да различава силата на допира.

iPhone е марка смартфон, произвеждан от компютърния гигант Apple Inc. Най-новите модели на телефона са iPhone 6s и iPhone 6s Plus, които бяха представени на специално събитие на 9 септември 2015 г.

Следващият открит форум на анализаторската компания TrendForce е в Тайпе на 31 май. Тазгодишното издание на компютърния си форум е под името “Бъдещето на мобилните устройства” (The Future of Mobile Devices) и ще е едно от придружаващите събития по време на изложението Computex в Тайван.

От категорията