Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » КОЛИ » Mitsubishi манипулира нивата на вредни емисии

Mitsubishi манипулира нивата на вредни емисии

Японската автомобилна компания Mitsubishi Motors обяви, че е фалшифицирала данни от тестове за разхода на гориво на свои модели, за да редуцира нивата на вредните емисии. Акциите на компанията се сринаха с над 15% в сряда, заличавайки 1,2 млрд. долара от пазарната ѝ стойност, съобщава Ройтерс.

Тецуро Айкава, президент на шестия най-голям производител на автомобили по пазарна стойност в Япония, се поклони в знак на извинение по време на пресконференция в Токио заради това, което се превръща в най-големия скандал в Mitsubishi Motors след прикриването на автомобилни дефекти преди повече от десетилетие.

Акциите на компанията се сринаха с над 15% до 733 йени (6,7229 долара), което е най-големият еднодневен спад на компанията от повече от 12 години.

През 2000 г. Mitsubishi Motors разкри, че е прикрила доклади по сигурността и жалби на клиенти. Четири години по-късно тя призна по-широкообхватни проблеми, връщайки се десетилетия назад. Това беше и най-голямата сервизна акция в Япония.

Компанията заяви, че манипулирането на тестовете включва 625 хил. автомобила, произведени от средата на 2013 г. досега. Те включват продаваните извън Европа модели Mitsubishi eK Wagon, Dayz и Dayz Roox, както и 468 хил. подобни автомобила, произведени за Nissan Motor… виж още

От категорията