Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ТЕХНОЛОГИИ » Apple патентова прозрачен и гъвкав смартфон

Apple патентова прозрачен и гъвкав смартфон

Американската корпорация „Епъл” (Apple) патентова смартфон технология за производството на устройство с гъвкав екран и прозрачно тяло.

Според информацията, патентът е регистриран в Бюрото за патенти и търговски марки в САЩ. Както се разбира от патента, проектът за новия смартфон включва използването на гъвкав сензорен екран, който буквално “обгръща” цялото устройство.

В описанието се посочва, че при съществуващия сега стандартен дизайн на смартфоните се използва само една от страните му – лицето.

Новият и подобрен дизайн ще разшири “функционалността на всички повърхности на устройството”, смятат от „Епъл”. Промяната на силата на звука на устройството пък ще става с натиск върху екрана, който може да бъде направен от пластмаса или стъкло. Няма да има и бутон за блокиране на екрана.

Тези дни „Епъл” провежда собствена конференция в Сан Франциско, Калифорния. Срещата Worldwide Developers Conference (WWDC) е посветена на най-новите приложения за мобилни устройства в корпоративната палитра. По време на събитието „Епъл” представи и нови версии на своите операционни системи – за персонални компютри OS X, която е преименувана в macOS Sierra, и мобилната IOS. Последната е получила и функция за преобразуване на гласовите съобщения в текст, както и пълна интеграция с приложението Home, което отговаря за дистанционното управление на домакинските уреди през мрежата.

Корпорацията обновява и “умните” си часовници Apple Watch, които би трябвало да станат седем пъти по-бързи. По тях ще може вече да се пише като се „рисуват” букви и символи по екрана.

Устройствата на „Епъл” вече ще използват подобрен принцип на защита на данните. С новия метод информацията ще се криптира от устройството, което предава данните, а ще се разшифрова непосредствено от приемащото. Това ще се отнася както за текстови съобщения, предавани чрез месинджър, така и за гласовите обаждания.

От категорията