Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ТЕМА НА ДЕНЯ » Блекбъри спира последния смартфон с чисто физическа клавиатура

Блекбъри спира последния смартфон с чисто физическа клавиатура

Блекбъри” (BlackBerry) ще спре производството на своя смартфон „Класик” (Classic), последният от моделите само с физическа клавиатура, съобщиха от компанията. Това е част от програмата за обновяване на продуктовата гама, съобщи във вторник канадската компания за производство на телекомуникационно оборудване.

Блекбъри” пусна „Класик” през 2014 г., за да отговори на търсенето на корпоративни клиенти, които пожелаха отново да използват емблематичната клавиатурата, създала репутация на канадската компания в началото на века.

Решението да се откажем от този апарат се обяснява само с факта, че „Класик” надвиши своя полезен живот, каза Ралф Пини, директор на „Блекбъри” в интернет страницата на компанията.

“Обновяваме гамата си от смартфони с корпуси от технологичните върхове”, добави Пини.

Блекбъри” претърпя нови загуби през първото тримесечие, след две години на червено. Продажбите на смартфони продължават да спадат.

През първото фискално тримесечие (приключило на 31 май), „Блекбъри” изгуби 670 милиона долара, докато продажбите се свиха до 424 милиона.

В опит да се съживи, компанията, отрупана с трудности в продължение на няколко години, залага все повече и повече на персоналните компютри и бизнес услугите.

Но при това не се е отказала напълно от смартфоните, въпреки че е само съвсем маргинален участник на този пазар. „Блекбъри” продължава да произвежда смартфони, които имат както физическа, така и сензорна клавиатура.

Съобщението (за отказа от „Класик”) предизвика спад на акциите на „Блекбъри” с над 4% във вторник на фондовата борса в Торонто до 8,51 долара (5,01 евро).

От категорията