Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » КОЛИ » Volkswagen спира продажбата на 79 модела в Южна Корея

Volkswagen спира продажбата на 79 модела в Южна Корея

Германският автомобилопроизводител Volkswagen спира от днес продажбата на 79 от моделите си в Южна Корея заради разследванията, свързани със скандала с вредни газове на автомобилите на компанията, предаде ДПА.

„Доброволно спираме продажбата, за да предотвратим объркване на пазара”, посочи говорителка на корейското представителство на Audi Volkswagen в края на миналата седмица.

Мярката, която бе обявена в писмо до местните дилъри на компанията, ще продължи, докато не бъде взето решение за отмяната й.

Южнокорейското министерство на околната среда съобщи, че ще оттегли сертификатите за няколко десетки модели Audi и Volkswagen и ще спре доставките им.

Фолксваген е обвинен в подправяне на стотици документи, свързани с тестовете за вредни газове, разхода на гориво и шум, за да получи разрешение за внос на коли, като Volkswagen Golf и Audi, в Южна Корея от 2010 година.

Документите са конфискувани при претърсванията на офисите на компанията.

Южнокорейските власти наредиха на компанията през ноември да изтегли няколко модела, след като направиха собствени тестове.

Страната е сравнително малък пазар за Volkswagen. Audi и Volkswagen са продали малко над 25 500 автомобила в Южна Корея през първите шест месеца на годината, което е 22 процента от пазара на вносни коли в страната по данни на бизнес асоциация.

От категорията