Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » КОЛИ » Можете ли да разгадаете това кръгово кръстовище ?

Можете ли да разгадаете това кръгово кръстовище ?

Кръговите кръстовища обикновено са елементи по пътищата, създадени, за да облекчат трафика. Семплата концепция, при която се влиза в кръга без предимство и се изчакват шмугналите се вече автомобили, определено е добре работеща схема за градски и междуградски пътища. Е, всичко зависи и от различни фактори, но определено това кръгово би затруднило и най-опитните шофьори на света.

Най-сложното кръгово кръстовище в света, или поне едно от най-сложните, се намира в град Суиндън, южната част на Англия.

Местните наричат тази творба на пътните инженери “магическото кръгово”. Най-грубо казано, представлява централно кръгово, около което са разположени 5 по-малки кръгови, също под формата на още една окръжност.

Или казано общо – общо 7 кръга за преодоляване. А по-интересното е, че тази енигма на пътното строителство е двупосочна. Наистина, цялата тази мрежа изглежда доста сложна, но местните твърдят, че бързо и лесно се свиква с нея. Кръговото, което е вече на 60 години, предоставя на всеки шофьор да избере своя собствен път към дадена точка за излизане, като до един изход може да се стигне по няколко пътя.

Според местните, плетеницата кара шофьорите да са още по-внимателни, като това според тях убива скоростта и сериозно е намалило инцидентите, както и предпоставките за катастрофи. Ритуалът е доста прост – влизате в кръговото през една от 5 възможни точки, насочвате колата си към желаната посока, пропускате този, който вече е влязъл преди вас и следвате белите очертания по паважа. И докато при нормалните кръгови може да направите почти цял кръг до нужния ви изход, на вълшебната въртележка в Суиндън може да минавате през кръговете доста по-бързо и в сравнително права посока дори.

В някои медии, това пътно съоръжение е наречено най-опасното в кръгово в света, но за последните 5 години там е имало само една катастрофа със загинал човек. Вижте как функционира плетеницата:

От категорията