Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » КУЛТУРА » Софийската опера отбелязва Международния ден на музиката с „Травиата“

Софийската опера отбелязва Международния ден на музиката с „Травиата“

По случай 1 октомври – Международния ден на музиката, Софийската опера предлага на своите верни приятели специален подарък – възможността да гледат спектакъла „Травиата” от Джузепе Верди, съобщават от музикалната институция.

На сцената гостува за първи път като Виолета Валери талантливото сопрано Ирина Жекова. Участват и: Цвета Сарамбелиева, Иванка Нинова, Даниел Острецов, Бисер Георгиев, Хрисимир Дамянов, Димитър Станчев, Стоил Георгиев, Ангел Христов. С балета, хора и оркестъра на Софийската опера.

Диригент е Велизар Генчев.

Празникът продължава и на 2 октомври, отново с шедьовъра на Верди „Травиата”. В ролята на Виолета Валери приятелите ни ще видят известното сопрано от Албания Рамона Туломани. Като Алфред ще се изяви тенорът от Украйна Михайло Малафий. Зад гърба си и двамата имат много участия в Европа. Наскоро Туломани беше избрана от Светия престол да пее на канонизацията на майка Тереза в Рим. Освен албанката и украинеца в „Травиата” участват: Благовеста Мекки-Цветкова, Пламен Папазиков, Хрисимир Дамянов, Петър Бучков, Стоил Георгиев, Ангел Христов и др. С балета, хора и оркестъра на Софийската опера.

Диригент е отново Велизар Генчев.

Режисьор: директорът на операта акад. Пламен Карталов.

От категорията