Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Тези малки тайни от природата ще ви изненадат

Тези малки тайни от природата ще ви изненадат

За да бъдат ръцете ни меки, за да се радваме на красив маникюр, за да се преборим със студеното време и препаратите за почистване, с които им вредим ежедневно, новото видео от канала Natali’s Beauty показва 7 малки тайни за красиви ръце и нокти за този сезон.

Храненето
Красотата винаги идва отвътре навън, затова за здрава кожа на ръцете и здрави нокти трябва да се храните с богати на различни витамини и минерали храни. И разбира се храни, богати на мастни киселини, като Омега 3 и Омега 6 – основно от риба, ленено семе и масло.

Цитрусови масла
Ако искате да се радвате на здрави нокътни плочки, има една хитрост как да го правите.

Повечето професионални масла за нокти са с високо съдържание на масла от цитруси, които заздравяват и подхранват нокътните плочки. Домашен трик е просто да срежете един лимон на две, да вкарате пръсти в половинката и да постоите така 30-40 минути. Разбира се, трябва да сте без лак върху ноктите си.

Арганово масло
Ако пък искате да имате меки и здрави кожички около ноктите или да заздравите ранички, използвайте познатото арганово масло или просто зехтин, който ще спомогне кожата да заздравее и да е мека.

Алое вера
Винаги имате варианта да използвате кремове, богати на алое вера, но моето предложение е директно да се сдобиете с едно от тези чудотворни растения в дома си.

Розово масло
Ако сте от дамите, които нямат миялна машина вкъщи, а ежедневно мият съдовете си ръчно, точно като мен, вероятно знаете как понякога препаратите изсушават кожата на ръцете ни.

От категорията