Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » Белите вече не господстват в Африка. Ето разкоша, в който тъне златната нигерийска младеж! (СНИМКИ)

Белите вече не господстват в Африка. Ето разкоша, в който тъне златната нигерийска младеж! (СНИМКИ)

В Африка отминаха времената на белите колонизатори и банановите монарси. И тук се наплоди охолна прослойка, чиято златна младеж юрка мерцедеси и ягуари последен модел. Най-голямата ѝ концентрация е в Нигерия.

Това е държавата с най-многобройно население в Африка.

Тя е 14-а по площ, но на първо място по добив на петрол и производство на горива. През 2014 г. тя стана най-голямата икономика на Черния континент, след като изпревари ЮАР по брутен вътрешен продукт.

Всъщност Нигерия е един вид африканска енергийна свръхдържава, което означава, че около 10% от населението й живее в охолство. Естествено този парад на кичьозния разкош се вижда най-добре в столицата Абуджа

Златната нигерийска младеж също като елитните прослойки в западното общество използва позлатени айфони, весели се в нощни клубов, вози се в скъпи лимузини, живее в луксозни жилища в специални квартали.

Приликата се изразява и в мощната киноиндустрия, която набира скорост в Нигерия под името Ноливуд и вече е на трето място в света след Холивуд и Боливуд с 1200 филма годишно. Актуалната тема на тази лъскава индустрия обаче е не драстичното социално разслоение в страната, а проституцията и магьосничеството…

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

От категорията