Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ИДЕИ ЗА ДОМА » Лошо ми стана – надраска скъпия ми ламинат с токчетата! Добре че мама се намеси и оправи нещата за нула време:

Лошо ми стана – надраска скъпия ми ламинат с токчетата! Добре че мама се намеси и оправи нещата за нула време:

Ламинатът  може да се намери на пода в много домове. В сравнение с други подови настилки, той има много предимства. Той е евтин, лесен за поставяне и изглежда доста благородно. Някои  видове ламинат  понякога е трудно да се разграничат визуално от скъпо дърво.

<a href=драскотини по ламината" />

Но той има един недостатък: много лесно се надрасква. За щастие, да се отървем от драскотините е много лесно, знаейки някои трикове. Именно тях ще ви покажем днес.

Драскотини по ламината – как да ги премахнем Восъчни пастели Ако драскотините не са прекалено дълбоки, молже да използвате подходящ по цвят восъчен пастел.

Повърхностните драскотини се почистват от прах, обезмасляват се и отгоре се нанася един слой от пастела по цялата дълбочина и дължина на драскотината. Оставете да изсъхне и след това внимателно полирайте повърхността със суха мека кърпа.<a href=драскотини по ламината" />

Специална паста-замазка Тази паста се използва, ако по ламината има  дълбока драскотина . Можете да я купите в магазина и да следвате нашите инструкции.

Почистете от прах драскотините и ги обезмаслете, след което с шпатула равномерно нанесете замазката. Излишното отстранете с влажна кърпа. След това избършете повърхността със суха кърпа. Върху ремонтираната част може да се разходите след няколко часа.

Специалната замазка се произвежда в различни цветове на палитрата. Тя е направена, като е взет предвид съставът на  ламината , затова го запълва перфектно.<a href=драскотини по ламината" />

Битумна хидроизолация Начинът на действие е един и същ, просто използвайте гореща битумна хидроизолация . Това е може би най-неудобният и опасен начин. Тук трябва да се действа внимателно и бързо , така че да не се намаже целият под и да не се изгорите.<a href=драскотини по ламината" />Естествен восък Почистете драскотините от мръсотия и ги обезмаслете. Може да смесите восъка  с обикновен крем за обувки в подходящ цвят, което ще увеличи издръжливостта на сместа.<a href=драскотини по ламината" />Замяна Разбира се, ако ламинатът е в плачевно състояние  и не просто е надраскан, а има дупки, трябва да се смени . Можете да опитате да използвате специален пълнител, но ако щетата е голяма, той бързо ще се изтрие.<a href=драскотини по ламината" />

От категорията