Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ИДЕИ ЗА ДОМА » На излизане пъхнах една монета във фризера. Като се прибрах, ми стана ясно, защо и котката не яде пилешкото! Златен номер!

На излизане пъхнах една монета във фризера. Като се прибрах, ми стана ясно, защо и котката не яде пилешкото! Златен номер!

Дори и чисто нов хладилник с фризер може да ви подведе.  Фризерът е безценен уред, без който е невъзможно да си представим кухнята, но в същото време, работата на това устройство не е толкова проста за разбиране и във времето може и да не разберем, че има повреда!

Ако фризера не работи правилно, храната вътре може многократно да се размразява и замразява – естествено, от това тя  губи хранителните си качества  и още по-лошо – може да стане  причина за хранително отравяне  .

Ние ще ви покажем как лесно да проверите работата на хладилника и фризера . Сполучлив метод!

Фризер

КАК ДА ПРОВЕРИМ РАБОТАТА НА ФРИЗЕРА Налейте вода в чаша  и поставете във фризера.

Когато водата замръзне, поставете отгоре  една монета върху леда и върнете чашата обратно във фризера.

Сега може спокойно да си свършите работата! Оставете монетата във фризера цяла нощ или цял ден : нуждаем се от точен тест. Извадете чашата с монетата от фризера. Ако монетата е все още на повърхността, значи всичко е в ред! Фризерът се справя със своята задача.

Но ако монетата е на дъното на чашата, фризерът не работи както трябва: водата се е размразявала и замразявала отново, така монетата е паднала на дъното на чашата. Необходимо е бързо да се отървете от продуктите, които са били във фризера!

Работата на фризера  – нещо, на което трябва да се обърне внимание! Рядко домакините мислят по този въпрос, освен ако не са налице ясни признаци на повреда на устройството.

<a href=фризер" />

И накрая, ето един малък трик. За бързо замразяване на желе , сложете го във фризера за 30 минути, а след това преместете на най-горния рафт в хладилника! Любимото ястие става перфектно за минути!

желе

Проверете сами действието на този полезен трик и споделете с нас резултатите!

От категорията