Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Wizz Air пуска полети София – Варна за 19.99 Евро

Wizz Air пуска полети София – Варна за 19.99 Евро

Wizz Air, най-голямата ниско тарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, и водещ превозвач в България, днес обяви, че ще открие своята 27 ма база на 21 юли 2017 във Варна (България) с разполагане на един нов самолет Airbus A320. Летище Варна, което вече обслужва полети на Wizz Air, ще бъде второто летище, където авиокомпанията ще има оперативна база, съобщи varna-today.com.

Базата на WIZZ във Варна е инвестиция от 98 милиона* долара, като авиокомпанията открива в града и 36 работни места.

Дейността на базата ще допринесе също за развитието на местната икономика, подкрепяйки авиационната, транспортната и туристическата индустрия.

Новият самолет ще увеличи броя на линиите, обслужвани от авиокомпанията във Варна на седем. Новите полети на WIZZ ще свързват Варна с Дортмунд и Мюнхен Меминген в Германия, Айндховен в Холандия, Ларнака в Кипър и Милано Бергамо в Италия. Честотата на полетите по популярната линия Лондон Лутън също ще се увеличи на 10 полета седмично. През 2017, Wizz Air ще има над 380,000 места в продажба по своите маршрути от Варна, което представлява 260% ръст за година.

Първият полет на Wizz Air от София излетя през 2005 и оттогава авиокомпанията стана пазарен лидер сред авиокомпаниите в България.

През последните 12 месеца, до края на 30 ноември, WIZZ е превозила над 1,7 милиона пътници по ниско тарифните си линии до и от трите български летища:

София

Варна

Бургас

Чрез дейността си в България през тази година Wizz Air подкрепя 1200 работни места** в асоциираните индустрии. Като признание за непрекъснато развитие на авиокомпанията и отличното й обслужване, WIZZ наскоро бе удостоена с наградата “Sky Award” за най-предпочитана ниско тарифна авиокомпания в България.

С новия самолет през 2017 Wizz Air ще има осем машини, базирани в България – седем в София и една във Варна – създавайки екип от над 300, ориентирани към клиента служители. Мрежата на WIZZ в България сега е изградена от 43 линии, включително една вътрешна между София и Варна.

Wizz Air отбелязва обявяването на своята база във Варна със забележителна промоция от минус 20% *** за всички полети до и от България. Това масирано еднодневно намаление *** означава още повече спестени пари за българските клиенти и гостите на страната. Местата могат да бъдат резервирани на цена от EUR 19.99 Евро / BGN 39.99 лева****, до полунощ днес, на wizzair.com.

loading...

От категорията