Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » 10-те най-добри държави за работа за чужденци

10-те най-добри държави за работа за чужденци

Много хора търсят по-добра работа, кариерно развитие и най-вече – по-високи доходи в чужбина.

Банка HSBC представи свое проучване на най-добрите държави за работа на чужди експерти.

Проучено е мнението на 27 000 души от 190 страни, работещи в чужди държави. Сред изследваните критерии са достъпността до работа, възможността за издръжка на семейството, доходи, начин на живот, прогрес в кариерата, баланс работа-личен живот, бонуси.

Вижте кои страни попадат в Топ 10:

10. Бахрейн


Средната годишна заплата за чужди специалисти тук е 98 622 долара. 65% от работещите в страната чужденци получават като бонус ежегодна възможност да се приберат в родната си страна. 91% от работещите в Близкия Изток казват, че договорите им включват различни бонуси, при средно 67% за целия свят.

9. Великобритания


83 227 долара е средната годишна заплата за чуждестранни специалисти тук. Страната за първи път попада в Топ 10 на подреждането. Работещите тук чужденци признават, че получават повече нови умения в сравнение с родната си страна (64%) и прогрес в кариерата (62%).

8. Хонконг


Тук средната заплата за чужденци е 169 756 долара годишно. Половината работещи обаче признават, че макар кариерните им възможности значително да са се подобрили, то балансът работа-свободно време е влошен.

7. Австрия


В Австрия средният годишен доход за чуждестранни специалисти е 85 288 долара годишно. И тя като Великобритания за първи път попада в Топ 10.

6. Сингапур


Тук работещите чужденци получават 138 641 долара годишно. 30% от работещите тук чужденци обаче посочват, че жизненият им стандарт се е влошил.

5. Норвегия


Средният доход на чужд работник тук е 97 486 долара годишно. Страната попада в.за пръв път в Топ 10, а най-голям брой хора, сравнено с всички останали страни, – 87 на сто, казват, че балансът работа-свободно време значително се е подобрил.

4. ОАЕ


Доходът на работещите чужденци в емирствата е 112 820 долара годишно. 56% получават като бонус настаняване, а 75% – здравни бонуси.

3. Швеция


Тук средният доход за година на специалист от чужда държава е 84 802 долара.  Работещите тук посочват, че имат отлични възможности за работа.

2. Германия


Средният доход на чужденец в Германия е 97 693 долара годишно. Според 70% от работещите тук чужденци сигурността на работата им е по-голяма, отколкото в родните страни.

1. Швейцария


Тук работещ чужденец получава 188 275 долара. Сумата е почти най-голямата в подреждането, а за първото място допринасят и добрият баланс между работа и лично време. Освен това доходът тук е почти двойно повече от средния за чужди специалисти по света, който е 97 419 долара годишно.

Източник: Economic.bg

От категорията