Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » СЕКС » Защо трябва да разглеждате “там долу” редовно!

Защо трябва да разглеждате “там долу” редовно!

„Дайте си възможност да се образовате относно тялото си и обърнете внимание на всякакви притеснения“, казва специалист акушер гинеколог Алиша Дуек.

Изучаването в огледалото може да ви помогне да забележите нови бенки, болезнени или кървави поражения, мехури или ранички, които са категорична причина да запазите час при вашия лекар. По принцип, ако установите нещо, което не е нормално за вас, винаги проверявайте при вашия гинеколог.

Така че вземете едно огледало и застанете в банята с единия крак на пода, а другият подпрян на ръба на тоалетната седалка или ваната.

От този ъгъл трябва да сте състояние да видите мястото на срамните устни; малките срамни устни; клитора; перинеума (областта между ректума и вагината); уретрата; вагиналния отвор и ануса.

Някои проблеми, като генитални брадавици, може да предизвикат малки подутини, които да растат върху и вътре във вагиналния отвор.

Така че си струва да се запознаете с текстурата на вагината си, за да сте наясно ако се случва  нещо необичайно.

Това което не е нормално – сив, жълт или зелен секрет, със силна или лоша миризма, може да  посочи проблеми като гъбична инфекция или бактериална вагиноза. Нови, необичайни подутини или ранички могат да показват инфекция. Сърбеж или болезненост в или около вагиналния отвор също може да бъде признак на гъбична инфекция, или друг проблем, който да проверите при лекаря си.

След като видите това, което изглежда „нормално“ за вас, вие ще бъдете готови да се забележите проблеми и промени следващия път. Можете да проверите как се развиват нещата там долу веднъж на всеки няколко седмици.

loading...

От категорията