Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ТЕМА НА ДЕНЯ » Жадни ли сте? Ето коя ще бъде напитката на 2017 година

Жадни ли сте? Ето коя ще бъде напитката на 2017 година

Освежаващо като бяло вино, но с наситеността на червеното, оранжевото вино се радва на все по-голяма популярност и се очертава да се превърне в напитката на 2017 г.

Познато още като „четвъртото вино“, то получава името си заради цвета, но не съдържа никакви цитрусови плодове.

1483513990-orange

Ако при направата на бялото вино гроздовият сок се разделя от ципите, при оранжевото вино те остават. Процесът, познат като контакт с ципата, води до производството на танини.

Ципите може да останат във виното между седмица и година, за да се получи характерният цвят и вкус.

Добавки, включително и мая, рядко се използват. Резултатът е вино, което е по-ядково и плодово на вкус.

Оранжевото вино бързо придоби популярност по света. Лондонският Ritz добави дори 5 оранжеви вина към своята висококачествена винена селекция с 800 вина Livre du Vin, а продавачите в Ню Йорк отчитат изключителна популярност.

1483513990-orange2

Оранжевите вина в момента изживяват своето възраждане, след като имат вековна традиция в Грузия, но в последните години се произвеждат в Италия и Словения.

Амелия Сингър, която е винен експерт, заявява пред Evening Standard, че най-добрите оранжеви вина имат „впечатляващ аромат, в комбинация с интензивен вкус на мед и свежи плодове и интензивността на танините.“

И ако не всеки може да позволи бутилка рядко оранжево вино, не пречи да опитаме от това, което е масово производство.

Източник: Profit.bg.

От категорията