Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Разширени вени? Те ще са само лош спомен след 30 минути с този лек!

Разширени вени? Те ще са само лош спомен след 30 минути с този лек!

Победете проблема с разширени вени, защото ако не го сторите навреме, той може да вгорчи живота ви!

Една от най-мъчителните болки е свързана с краката, когато по тях има разширени вени. Те причиняват обездвижване, защото са източник на умора. Поради това, ако човек има този проблем, не бива да го оставя да се развива, а трябва да го отстрани.

Най-лесният начин за постигането на крака, свежи като репички, е чрез маска с картофи.

Да, звучи странно, но именно картофите в суров вид съдържат вещества, който стягат артериите и се отразяват добре на кръвообращението.

Количеството от този зеленчук зависи от големината на мястото с разширени вени, където ще слагате маската. Картофите трябва да се настържат обелени, след което се оставят за охлаждане в хладилника. Сокът от тях нека остане също.

Трябва да се стои в този вид около 30 минути. След това се сваля превръзката и се измива кракът, но не с гореща вода, а с хладка, за да не се обезсмисли маската.След като са престоели поне едно денонощие, се вадят от хладилника и се започва процедурата. Намазва се мястото с разширени вени обилно. Може първо да се намаже леко със сока само. Накрая се слага отгоре найлоново фолио така, че да не изпаднат картофите.

Облекчението се усеща почти веднага. Още щом се приключи процедурата, болният започва да чувства как болката вече отминава. Той става много по-подвижен и свеж като цяло.

„Имам разширени вени сигурно от 20 години. Опитвал съм всичко, но толкова траен ефект като този от картофите с фолио не съм срещал. Сега го ползвам дори профилактично само, защото краката не ме болят вече.“ – споделя бай Минко от гр. Добрич.

За наистина дълготраен ефект е нужно да се прави всичко това поне 40 дни. След това може да се направи пауза от 20 дни и да се приложи пак за още 40. Мазането става 1-2 пъти дневно, по преценка, в зависимост от това колко е сериозен проблемът.

Източник: Lekuvai.bg

От категорията