Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Дами! Това са основните причини за миризмата на менструалната ви кръв!

Дами! Това са основните причини за миризмата на менструалната ви кръв!

Тези три до пет дни от месеца са най-голямото предизвикателство за жените. Неприятно е, понякога има болка, а също така има и промени в настроението.

Докато с всичко това може да се борави внимателно, има нещо, което наистина дразни – миризмата. Може да имате Шанел или Гучи за да се опитате да я предотвратите, но нищо не може да ви спаси от отблъскващата миризма, когато сваляте бикините си в тоалетната по време на цикъл.

По време на цикъл, може да изпитате остър мирис, а може да има съвсем малко или почти никаква миризма.

Какви са причините за миризмата на вашата кръв е нещо, за което ние бихме искали да Ви информираме чрез тази статия. Прочетете, за да научите кое е нормално и кое не е.

рН баланс

Нивото на рН на тялото ни се променя по време на менструация и прави кръвта по-малко кисела. Тези ниски стойности на киселинността променя и растежа на бактериите, там долу, което е една от причините за миризмата.

Бактерии

Всъщност в менструалната кръв не е всичко кръв; тя се състои от вагинален секрет, бактерии и тъкан. Ако има лигавицата на матката да е заобиколена от гъбички и бактерии по време на менструация, именно те са виновниците, които излизат с менструалната кръв и тяхното присъствие се усеща под формата на неприятна миризма.

Спиране на въздушния поток при вагиналната област

Използването на тампони или превръзки е задължително за жените, ако те не искат да изцапат дрехите си. Жените използват менструални продукти, които предпазват кръвта от изтичане или да пътува надолу по бедрата.

Въпреки това, тези продукти остават толкова близо до гениталиите, че въздушният поток се блокира за тази област и това причинява миризми. Естествено за момента не съществува алтернатива за тях и решението е да ги сменяте често.

loading...

От категорията