Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ТЕХНОЛОГИИ » Учените с нова теория за появата на Луната

Учените с нова теория за появата на Луната

Учените с нова теория за произхода на Луната – различни изследвания показали, че серия космически сблъсъци, зародили различни малки луни, може да са в основата на нейната поява днес.

И по-точно – учените твърдят, че въпросните „удари“ в Космоса са произвели множество мини-луни, които в продължение на милиони години са се скупчвали една в друга, докато постепенно са се слели в една голяма.

Photo published for The moon is really made up of lots of little moons, new theory proposes

The moon is really made up of lots of little moons, new theory proposes

Our moon might not just be one moon, but many. The rock that flies around the Earth might in fact be the result of a series of cosmic collisions. Those crashes might have spawned lots of little moons…

Доскоро основната хипотеза беше за един голям удар, който е дал началото на Земята и Луната.

„Индипендънт“ публикува част от изследването на израелските учени. От там обясняват, че са произведени близо 1000 компютърни симулации, благодарение на които достигнали до новата теория:

„Много вероятно е, че тези малки луни, образувани по време на процеса, да се пресичат в своите орбити и така да се сблъскват и сливат“, твърди един от учените, цитиран от медията.

От там твърдят още, че на Луната има и „материал“ от Земята, а различни малки луни все още обикалят Слънчевата система.

loading...

От категорията