Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Остра реакция на Москва за ракетния удар на САЩ в Сирия: Помнете Либия и Ирак!

Остра реакция на Москва за ракетния удар на САЩ в Сирия: Помнете Либия и Ирак!

Тези, които са замислили военната операция в Сирия, трябва да се замислят до какви последствия доведоха подобни акции в Ирак и Либия. Това заяви след приключването тази нощ на закритата среща на Съвета за сигурност на ООН заместникът на постоянния представител на Русия в ООН Владимир Сафронков.

Представители на Пентагона от своя страна заявиха, че Съединените Щати са предупредили руските военни за това, че се готвят да нанесат ракетен удар по летището “Аш-Шайрат”, информира “Ройтерс. „Руските сили бяха уведомени предварително за удара чрез установената линия за избягване на конфликти“, заяви капитанът от флота Джеф Дейвис.

„Американските военни стратези взеха мерки да минимизират риск за руския и сирийския персонал, намиращ се на летището“, допълни Дейвис.

Припомняме, че В ранните часове на днешния ден САЩ изстреляха десетки крилати ракети срещу сирийско летище в отговор на предполагаемата химическа атака на правителството на Башар Асад, при която поне 100 души загинаха.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е наредил да бъде извършен „военен удар“ срещу летището, от което е започнала атаката с химически оръжия в Сирия, съобщават информационните агенции. Тръмп припомня, че президентът на Сирия Башар Асад е използвал невропаралитичен газ, който е довел до смъртта на много сирийци.

Президентът на САЩ уточнява, че тези удари са в „защита на националната сигурност“ на САЩ. Доналд Тръмп призова също така всички „цивилизовани страни“ да спрат кръвопролитията и убийствата в Сирия.

От категорията