Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » LIFE STORY » Как баба Марийка подлуди цял блок и съседи я изгониха с решение на общото събрание!

Как баба Марийка подлуди цял блок и съседи я изгониха с решение на общото събрание!

84-годишната баба Марийка, която бе изгонена от жилището си с решение на общото събрание на етажната собственост, живеела в апартамент, който може да бъде използван за декор във филм на ужасите, твърдят нейните съседи. Наскоро се разбра, че в апартамента останали четири от котките на възрастната жена. След напускането на жилището тя тайно се промъквала, за да ги храни. Миналата седмица и природозащитници се заеха да спасяват животните.

Оказа се, че апартаментът на 12 етаж на бул. „Копривщица“ 15 в Пловдив, в който баба Марийка живеела, е превърнат в бунище. Цялото стълбище мирише на котешки фекалии, а отвратителната воня прониква и в съседните апартаменти, разказват съседи пред „Марица“.

Как баба Марийка подлуди цял блок

Живеещите в блока си спомнят баба Марийка като чиста и приветлива жена. Това се променило преди 20 години, когато мъжът  починал. Децата спрели да я посещават, а в самотата си жената започнала да се грижи за уличните котки. По-късно ги прибирала и вкъщи. Освен животни тя колекционирала и разни вехтории. „Боклуците стигат буквално до тавана. Вратата на апартамента дори не може да се отвори, защото вътре е пълно с най-различни неща. Тя е истински Плюшкин. Събира всичко и го трупа. Прозорците нямат стъкла. Закрити са със стари мебели, дрехи и какво ли още не. Вътре е ужасно е – ад и смрад. Тя не помага на котките, а ги тормози, като ги държи на това място“, твърди Мария Боева, която живее на 9 етаж.

Как баба Марийка подлуди цял блок

Друга жена от блока разказва, че поради липсата на прозорци се е случвало малки котки да падат от дванадесетия етаж върху климатиците на деветия. В апартамента на баба Марийка имало мишки и огромни хлебарки. Целият вход смърди. Възмутените жители на „Копривщица“ 15 дори извикали чистачи от „Шекера“, които да изхвърлят боклуците от жилището. Професионалистите успели да изчистят 2-3 квадрата от апартамента и се отказали. И по 1000 лева да ни давате, няма да се хванем с тази работа, отсекли ромите.

Как баба Марийка подлуди цял блок

Освен баба Марийка на 12-ия етаж тук живеят няколко семейства с малки деца. Те са принудени всеки ден да търпят тежката миризма. Малчуганите пък често боледували. Докторите обяснили, че вероятно става въпрос за зараза. Другите съседи са се опитали многократно да продадат апартаментите си, но без успех, защото никой не би си купил жилище на прокълнатия етаж.  „Тази жена тормози и нас, и котките. Водим дела срещу нея от 10 години. Тя си взема и пенсия, но обикаля по казаните за смет, за да събира храна за котките и вехториите, които трупа в апартамента. Това е нейният начин на живот, който не е приемлив за етажната собственост и ние не сме длъжни да го търпим“, разказа възмутеният съсед Димитър Димитров.

loading...

От категорията