Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » Най-богатите в хип-хопа

Най-богатите в хип-хопа

Те почти всяка година са начело на класацията на най-богатите хип-хоп изпълнители. Не прави изключение и тази година.

Те са Диди (Diddy), Джей Зи (Jay-Z) и Доктор Дре (Dr. Dre).

Дълги години начело на класацията е Диди.

През 2014 г. е изместен от Доктор Дре, след сделката, в която музикалната му компания Beats by Dre бе купена от Apple за 3 млрд. долара.

В надпреварата уверено върви и Джей Зи, чиято услуга за стрийминг на музика Tidal върви доста успешно.

И така, кой от тримата надделява тази година и е най-богатият рапър на 2017-а?

Вижте подреждането на сп. Форбс:

3. Доктор Дре – 800 млн. долара


Тази година, в сравнение с миналата, богатството му намалява с 30 млн. долара. Доктор Дре обаче все още държи рекорда за най-много приходи в една година. Става дума за годината, в която продаде Beats. Тогава той си купи къща за невероятната сума от 620 млн. долара.

Междувременно е направили други инвестиции, чиято стойност расте. Като например недвижими имоти в Калифорния, чиято цена е нараснала с поне 20%.

2. Джей Зи – 810 млн. долара


За последната година съпругът на Бионсе е увеличил богатството си с 30%, предимно заради инвестицията от 200 млн. долара на Sprint в музикалната услуга Tidal. Така сега оценката й е 600 млн. долара, което е 10 пъти над сумата, за която Джей Зи купи компанията преди 2 години.

Рапърът печели добре и от други дейности – компанията си за развлекателни услуги Roc Nation и шампанското си Armand de Brignac.

За първи път от 2014 г. насам Джей Зи е преди Доктор Дре в подреждането по богатство.

1. Диди – 820 млн. долара


Диди, който преди години се наричаше Пи Диди, с истинско име Шон Комс, доминира класацията в последните години.

Богатството му за последната година расте от 780 на 820 млн. долара, предимно заради дела, който притежава в бранда водка Ciroq. Той не само получава десетки милиони на година за промотиране на бранда, но и получава дял собственост в компанията след достигането на определени търговски цели. И благодарение на това увеличава богатството си.

Само 10 милиона делят всеки един от тримата от този на по-предно място. Така че класацията лесно може да се промени догодина.

Състоянието на всеки един  доближава 1 милиард долара.

Кой от тях тримата, мислите, че ще стане първи милиардер?

 

Източник: Economic.bg

loading...

От категорията