Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Подобрих паметта си с 80%, възстанових здравето на костите и зрението, а направих нещо съвсем елементарно

Подобрих паметта си с 80%, възстанових здравето на костите и зрението, а направих нещо съвсем елементарно

По какъв начин бихте могли да подобрите паметта си с до 80% и да възстановите здравето на костите и зрението си? В тази статия ще ви запознаем с 15 натурални продукта, които биха могли да ви помогнат да подобрите по естествен път паметта, зрението и здравето на костите си!

Розмарин Розмаринът е една от най-мощните съставки, за които е известно, че подобряват концентрацията и паметта. Цвекло Цвеклото подобрява притока на кръв в мозъка и тялото ни.

Яйца Яйцата подобряват нашата памет, тъй като те притежават редица свойства, които са полезни за здравето на мозъка.

Риба Рибата съдържа омега-3 мастни киселини, които са от съществено значение за здравето на мозъка.

Авокадо Авокадото стимулира притока на кръв към мозъка.

Боровинка Боровинките са пълни с антиоксиданти, които предпазват мозъка от стареене.

Лук Лукът подобрява паметта, ако се консумира в суров вид.

Пълнозърнести храни Те са богати на омега-3 мастни киселини и имат високо съдържание на фибри и сложни въглехидрати, което значително помага за здравето на нашия мозък.

Домати Доматите са богати на ликопен, който предпазва мозъчните клетки от увреждане от свободните радикали.

Зелен чай Зеленият чай е широко известен с това, че подобрява както паметта, така и мозъчните способности. Пийте по 2-3 чаши на ден, за да подобрите концентрацията и мозъчните си функции.

Черен шоколад Черният шоколад е пълен с антиоксиданти и кофеин, които засилват паметта и концентрацията. Жълъд скуош Скуошът може да направи чудеса, когато става въпрос за увеличаване на паметта, тъй като е богат на фолиева киселина и витамин В12.

Орехи Орехите повишават потока на кислород, съдържат хранителни вещества и омега-3 мастни киселини, които укрепват кръвоносните съдове.

Куркума Куркумата съдържа куркумин, което подобрява паметта и се бори с възпаленията.

Ябълки Ябълките са полезни за цялото тяло и за общото здраве, но освен това те поддържат доброто здраве на мозъка.

От категорията