Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Появи се нова версия за трагичната смърт на капитан Георги Анастасов

Появи се нова версия за трагичната смърт на капитан Георги Анастасов

Животът на двамата военнослужещи, които пострадаха след падане на боен хеликоптер в морето край Варна, е извън от опасност. Те са вдишали газове от машината и ще останат за наблюдение в Военноморската болница във Варна. Веднага след инцидента с „Пантер”-а, корабът „Дръзки” и екипи от военни водолази са тръгнали към мястото на инцидента, припомня Нова телевизия.

По непотвърдена информация, капитан Георги Анастасов не е успял да се освободи от предпазния колан и смъртта му е настъпила вследствие на удавяне.

Колегите му, които са били заедно с него в катастрофиралата машина са успели да се измъкнат, но са вдишали газове. Според военнослужещи, хеликоптерът може да е паднала в морето заради силния вятър. Вчера, по време на учението в района е духал силен вятър и е напълно възможно той да е довел до трагедията. Това обаче е само едно от направленията, по които се води разследване, заключението на експертите ще стане ясно по-късно./Блиц

От категорията