Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Георги Рачев даде прогноза за лятото и сподели, кога започват жегите, а това е съвсем скоро!

Георги Рачев даде прогноза за лятото и сподели, кога започват жегите, а това е съвсем скоро!

„През 2014 година е имало такива студени дни през юни, няма нищо страшно. Колебанията във времето са типични.

Да не говорим пък, че през 1994 година, през юни, е имало ден с максимални температури от 10 градуса. Нормално е през няколко години да се случи това“.

Това заяви в ефира на Нова телевизия климатологът Георги Рачев. „От утре времето ни се оправя. Със сигурност ще доближим 25-28 градуса до края на седмицата.

Още от днес започва затоплянето и температурите рязко тръгват нагоре“, категоричен е той. „В Испания и Португалия да му мислят – там в продължение на няколко дни е над 40- градуса, което е нещо страшно.“ Според Рачев там не се очаква промяна в температурите. „Няма от какво да се плашим. Ще бъде топло, топло, топло и слънчево.

По морето ще остане малко лошо времето и утре ще е хладничко. До края на месеца поемам отговорност да е топло. След една седмица ме извикайте да ви кажа кога ще поемем глътка въздух и ще спрат жегите“, оптимистичен е климатологът. „До средата на юли ще има гръмотевични бури, но всичко ще е в рамките на нормалното.

Тази година се разминаваме тотално с градушките и големите бури“, твърди той. Относно времето през юли и август Рачев съобщава и двете прогнози: „Европейският вариант на прогноза за юли месец е топло време, а американската прогноза дава нормални температури. Няма да е убийствено горещо като през 2012 година. Дори и да достигнем 40 градуса, няма да има нищо страшно, няма да продължи с дни и да се случи като в Испания“, прогнозира Рачев. /zajenata.bg

От категорията