Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » LIFE STORY » Индийче цял живот ще лети с Jet Airways безплатно, защото…

Индийче цял живот ще лети с Jet Airways безплатно, защото…

Частната индийска авиокомпания Jet Airways подари безплатни самолетни билети за цял живот на бебе, родено на борда на един от самолетите й от Саудитска Арабия за Индия, съобщава ВВС.

Екипажът и един от пасажерите, която била медицинска сестра, помогнали за израждането на бебето на 10 688 метра височина, след като станало ясно, че жена на борда е на път да роди преждевременно.

Майката и бебето били откарали в болница, след като самолетът Boeing 737 се приземил в западния град Мумбай. Авиокомпанията съобщи пред ВВС, че и бебето, и майката са в добро здраве.

Авиокомпанията благодари на екипажа и на медицинската сестра Мини Уилсън за „успешното раждане на малкото момченце“. „Jet Airways изказва признателността си на екипажа си за реакцията и бързината му, с което успешно превърнаха обучението си в животоспасяваща акция“, се казва в комюникето.

Авиокомпанията допълни, че за първи път бебе се ражда в неин самолет по време на полет. Други авиокомпании са били в сходни ситуации. Екипажът на самолет на Turkish Airlines отпразнува идването на бял свят на още един пътник на 12 800 метра височина, когато жена роди момиченце през април тази година.

Повечето авиокомпании позволяват на бъдещи майки да пътуват до 36-та седмица от бременността им, но изискват писмо с подпис на лекар от 28-та седмица нататък, в което да се потвърждава очакваната дата на раждане на бебето.

 

Източник: Profit.bg.

От категорията