Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » 17 мистериозни изоставени места от цял свят, които ще ви накарат да потръпнете! Всяко от тях крие своята странна история:

17 мистериозни изоставени места от цял свят, които ще ви накарат да потръпнете! Всяко от тях крие своята странна история:

Светът е пълен с изоставени места, всяко от които има своя собствена история. Признайте си, че в тях има нещо специално и именно то ни кара да ги избягваме. Въпреки това не съществува ограничение за човешкото любопитство, така че ние сме ви подготвили селекция от места, които може и изглеждат ужасяващо, но са безкрайно интересни.

1.

Остров Хашима, Япония.

о-в Хашима, Япония

о-в Хашима, Япония

След като на острова са открити богати находища на въглища, там са стационирани около 5000 миньори и техните семейства. Когато бензинът заменил въглищата като основен източник на гориво, градът е изоставен. Градът е празен и до днес.

2. Санчжи, Тайван.

Санчжи

Тези футуристични къщи първоначално са били предназначени да се отпускат в тях американските военни, които се връщали от Азия. За съжаление, проектът престанал да се финансира точно пред откриването през 1980 г., така че те никога не са използвани по предназначение.

3. 102-годишна плаваща гора в Австралия.

плаваща гора

Този корпус на кораб е обречен да ръждясва в залива Хоумбуш от дните на Втората световна война. Както е видно, никой не го е докосвал оттогава, така че природата решила да вземе всичко в свои ръце – корабът се превърнал в плаваща гора.

4. Морски форт Маунсел.

форт Маунсел

Тези укрепления са построени, за да защитятземята от потенциални британски атаки (въздушни или морски) по време на Втората световна война. След края на военните действия сградите са изоставени.

5. Припят, Украйна.Припят, Украйна

Припят

Припят някога бил спокоен и уютен град, построен специално за работниците в близост до атомната електроцентрала в Чернобил. След взрива на 26-ти април 1986 са освободени огромни количества радиоактивни вещества. Жителите на Припят са евакуирани, а градът става негоден за живеене поради високите нива на радиация.

6. Бузлуджа в България.

Бузлуджа

Мястото на заседанията на Комунистическата партия на България изглежда мистериозно и ужасяващо днес, както отвън, така и отвътре. Тази сграда с формата на летяща чиния е изоставен след разпадането на Съветския съюз. Сега сградата изглежда много зловещо.

7. Нара дриймленд парк, Япония.

Нара Дриймленд

Паркът е открит през 1961 г. Той е затворен 45 години по-късно. Оттогава по тези места бродят само преследвачи, въпреки факта, че пазачи все още патрулират в парка.

8. Дезърт айлънд във Флорида, САЩ.

дезърт айлънд

Тези забавни къщи са построени през 1981 г., на нос Romano. Те служели като място за почивка на милионера Боб Лий, докато той фалирал. Сега това място е изоставено.

9. Театър Ню Бедфорд Орфей, САЩ.

театър Ню Бедфорд

New Bedford Orpheum е изоставен театър в Масачузетс, САЩ. Той е открит през 1912 г. и закрит през 1959. Оттогава сградата служи главно за магазини. Сега собствениците набират средства за възстановяване на театъра.

10. Изгубеният град в Шиченг, Китай.

изгубеният град Шиченг

Този невероятен наводнен град е замръзнал във времето още през 1341. Шиченг или Lion City се намира в провинция Дзянси в източната част на Китай. Той е открит през 1959 г., по време на строителството на водноелектрически централи.

11. Гара City Hall.

гара Сити хол

City Hall – станцията на метрото в Ню Йорк, е открита през 1904 г. С течение на времето гарата вече не отговаряла на новите стандарти, така че е бил затворена през 1945-та.

12. Хотел Салто, Колумбия.

хотел Салто

От 1928 г., хотелът е служил за убежище за туристите, които идват да видят 157-метровия водопад Tequendama Falls. В началото на 90-те години интересът към водопада спаднал рязко, а хотелът трябвало да се затвори.

13. Изоставена военна болница в Bielice, Германия.

изоставена военна болница

изоставена болница в Германия

Големият болничен комплекс е построен през 1800. Именно тук Адолф Хитлер се е възстановявал след травма на крака в битката при Сома.

14. Охладителната кула в Белгия.

охладителна кула

охладителна кула в Белгия

Това са снимки от охладителната кула на старата електроцентрала в Монсо-сюр-Самбр, Белгия.

15. Потънала яхта, Антарктика.

потънала яхта

Този зловещ призрачен кораб е бразилски яхта, претърпяла корабокрушение в Ardley Bay. Бразилците снимали документален филм, но силен вятър и бурното море ги принуди да напуснат кораба. Оттогава лодката се носи под водната повърхност.

16. Психиатрична болница Уилард, САЩ.

психиатрична клиника Уилард

Болница Уилард

Болницата за психично болни пациенти е открита през 1869 г. Това място е с мрачна история, тъй като повече от половината от 50000 пациенти, които наричали болницата ​​свой дом, починали именно там. Това прави моргата на болницата едно от най-ужасните места, които можете да си представите. След затварянето на болницата през 1995 г., по-голямата част от пациентите е трябвало да се върнат в обществото.

17. Село Нео Тю, Сингапур.

село Сингапур

Проспериращо някога, селото е изоставено през 2002 г. Сега на това място е тренировъчно игрище за националната армия.

 

Източник: За жената

loading...

От категорията