Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Ето кога лятото се завръща с пълна сила и какви градуси ни чакат до края на месеца (прогнозата по дни)

Ето кога лятото се завръща с пълна сила и какви градуси ни чакат до края на месеца (прогнозата по дни)

След захлаждането и валежите, поради които вчера в 17 области на страната бяха обявени жълт и оранжев код за опасни явления, от утре отново започва затопляне. Това прогнозира синоптикът от НИМХ Анастасия Кирилова, цитирана от БНР.

„Сравнено с миналата година, мисля, че в края на месеца едва ли ще излезе много съществена разлика. Въпреки двете захлаждания до този момент, температурите през останалото време от месеца бяха около и над нормата.

Можа да се окаже в края на месеца, че юли е малко по-топъл от обичайното“, посочи още тя. По думите ѝ засега има изгледи преди 28-и да е топло, в следобедните часове да е горещо, отново с температури над 30 градуса в много точки от страната. През последните дни от месеца има вероятност да премине атмосферно смущение и да има захлаждане „За следващите дни остават минималните температури от около 16-18 градуса, но това е нормално, предвид максималните температури от 32-33 градуса“, каза още Кирилова и допълни: „Откакто се правят измервания в България и откакто има записани данни за времето, такива са били и зимите, такива са били и летата. Няма нищо екстремно“.


 

Източник: За жената

loading...

От категорията