Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » Това удря в земята купешката козметика: чисти стрии, инфекции, хидратира… Вече не ползвам друго!

Това удря в земята купешката козметика: чисти стрии, инфекции, хидратира… Вече не ползвам друго!

Редица жени използват кокосовото масло, за да премахнат старческите петна кожата. Достатъчно е само да го приложите на желаното място, да втриете и да оставите да престои известно време. Първите резултати ще бъдат видими само след две седмици. 

За лечение на гъбични инфекции  

Потопете тампон в кокосово масло и го поставете във влагалището.

Само след няколко часа ще забележите, че инфекцията се оттегля. 

Естествено средство против насекоми.

Ако разбъркате малко кокосово масло с мента или с розмарин и почистите с него кожата, скоро ще забележите, че насекомите ви отбягват. Тези естествени продукти не съдържат вредни вещества като купешките.

За стимулиране растежа на ноктите  

Ако искате дълги нокти, а те само се чупят или цепят, проблема ще решите лесно – мажете ги редовно с кокосово масло. 

Превенция на стрии  

Просто масажирайте мястото, където се страхувате, че може да получите стрии, с кокосово масло. Така може да намалите тези, които вече имате. 

За стимулиране на растежа на косата  

Сложете малко кокосово масло на ръцете и втрийте с пръсти в косата и кожата на главата. Повече се концентрирайте върху самата коса, но не забравяйте да го втриете и в скалпа. Оставете да престои един час, а дори може да преспите с маслото в косата. След това измийте косата с шампоан два пъти, за да се отмие хубаво. 

Хидратация
Кокосовото масло съдържа антивирусни, антифугални и антибактериални свойства, така че може да помогне в борбата срещу акнето. То хидратира кожата и я поддържа свежа.

Източник: За жената

От категорията