Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Специално за всички ловци на евтини самолетни билети. Ето в кои сайтове може да намерите най- добрите търсачки

Специално за всички ловци на евтини самолетни билети. Ето в кои сайтове може да намерите най- добрите търсачки

Има няколко хитри начина да откриете евтини билети за самолет в последната минута във всяка точка на света, мислят британските средства за масова информация.

Изданието Daily Star публикува подбор от съвети, които, както се твърди, може да ви предоставят най-евтиния билет за самолет.

 

Първо, най-добре е билети да се търсят не в сайтовете на бюджетните авиокомпании, а в сайтовете, които се занимават със сравняването на цени – (Skyscanner, Opodo и други). Освен това, когато влизате в такива страници, добре е да включите в браузъра режима „инкогнито“.

Туристическите сайтове често използват файловете cookies, които позволяват да се определят предпочитанията на потребителя и му се предлагат по-скъпи варианти за местата, които го интересуват.

Още един съвет: може да понижите цената едновременно на резервираните билети и на хотела.

Съществуват специални сайтове, които предлагат тази услуга.

Сред тях е holidaypirate.com. Изгодно предложение може да откриете, ако проявите гъвкавост по отношение на избора на места и периода на пътуване.
Да се пести понякога помага и резервацията в последната минута. Това е рискована стъпка, която обаче често дава добър ефект. Най-вече след като не сте в периода на училищните ваканции.

Твърди се, че авиокомпаниите ще се опитват да запълнят местата в самолета и поради това цените на последните билети ще бъдат понижени.

 

Ако планирате да ходите някъде през лятото, поради икономически приоритети, следва да поизчакате последните топли дни – например в края на август и началото на септември. Тогава цените падат.

 

Обърнете внимание и на билетите в превозваческите компании в средата на седмицата – обикновено те не са толкова високи, колкото през почивните дни.

Накрая препоръчваме да проявите гъвкавост по отношение на избора на място. Ако то не е толкова популярно, печелите от факта, че ще има по-малко туристи и по-ниски цени.

Източник: За жената

От категорията