Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Нов атентат в Испания!

Нов атентат в Испания!

Испанската жандармерия уби тази сутрин петима джихадисти в средиземноморския град Камбрилс в автономна провинция Каталуня, съобщи в. „Ел Мундо“.

Преди да бъдат застреляни, терористите се опитали да извършат атентат, подобен на вчерашния в Барселона.
Те прегазили с кола неуточнен брой хора, като ранили шестима.

Двама от пострадалите са в тежко състояние. Курортното градче е само на 115 км югозападно от Барселона.

Нападението станало в 1 часа сутринта местно време (2 часа българско). Терористите се врязали в тълпата на крайморския булевард на Камбрилс.

Шофираното от джихадистите „Ауди“ обаче се сблъскало с кола на местната жандармерия. Завързала се престрелка и четирима терористи били убити. Петият починал по-късно от раните си.

Терористите от Камбрилс носили колани с експлозиви, които спецченгета обезвреждат. 

Атентатите в Барселона и Камбрилс са свързани, обявиха разследващите органи. Според полицията и експлозията от сряда в град Алканар, при която загина един човек, също е част от общия план на терористите.

„Работим по хипотезата, че убитите в Камбрилс терористи са свързани със събитията, регистрирани в Барселона и Алканар“, обяви местната полиция в профила си в социалната мрежа „Туитър“. 

В къщата в Алканар, където имаше експлозия в сряда, бяха открити газови бутилки. По-рано полицейският офицер Жозеп Луис Траперо заяви, хората в къщата „са подготвяли взривно устройство“. 

Каталунската полиция заяви, че ситуацията в Камбрилс е вече под контрол. Операцията в града обаче продължава и бе отправен призив хората да са предпазливи и да се приберат по къщите си.

13 души загинаха, а над 100 бяха ранени вчера следобед, когато микробус се вряза в тълпа от пешеходци в центъра на Барселона. Шофьорът-убиец все още се издирва.

Източник: За жената

От категорията