Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » НОВИНИ » Ето какво е записано в акта за раждане на бебето, което се роди в самолет на Луфтханза

Ето какво е записано в акта за раждане на бебето, което се роди в самолет на Луфтханза

На 26 юли, на борда на самолет на Луфханза се роди българско бебе, което предизвика емоции по цял свят. Новото около момченцето, което кръстиха Николай, е, че вече има акт за раждане.

Документът на новороденото дете е единствен и уникален по рода си за България.

Първоначално той е съставен в българското посолство в Лондон, а след това е изпратен в Пазарджик, където е издадено и оригиналното Удостоверение за раждане.

В акта за раждане на Николай не фигурират населено място, община и област, както за всички останали деца, родени у нас или в чужбина.

За място на раждане на детето е вписано „Международно въздушно пространство, координати 49 градуса на север, 21 градуса на запад, самолет на „Луфтханза“.

Населено място е написано в абревиатура МВП, което означава Международно въздушно пространство“, разясни Татяна Папазова от дирекция „Гражданска регистрация на населението“ в Пазарджик пред БНТ, пише Дарик.

При съставянето на акта за раждане са възникнали проблеми, заради компютърната програма, с която се работи в дирекция „Гражданска регистрация на населението“. Николай и родителите му към момента остават да живеят в Пазарджик.

Източник: За жената

От категорията