Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » Чудели ли сте се защо стюардесите винаги крият ръцете си отзад, когато ни посрещат в самолета. Няма да повярвате (снимка)

Чудели ли сте се защо стюардесите винаги крият ръцете си отзад, когато ни посрещат в самолета. Няма да повярвате (снимка)

Ако летите често със самолет или просто сте наблюдателна личност, може би сте обърнали внимание, че като влизате в самолета, стюардите ни приветстват на борда със скръстени зад гърба ръце. Каква е причината за този обичай? Редакторите на Bright Side ни дават отговор на тази малка загадка.

Причината действително е доста проста: преди излитането, екипажът на самолета е необходимо да преброи точно броя на пътниците на борда.

Това става или докато пасажерите влизат или когато всички са вече по местата си.

Но най-бързо и ефикасно преброяването става още на входа и за да направи това незабелязано, докато посреща пътниците, екипажът използва специален механичен брояч, скрит в ръката на някой от стюардите.

Това е причината стюардите да държат ръце зад гърба си, докато посрещат пътниците на борда на самолета.

Механичен брояч на пасажери, който стюардесите крият в ръка зад гърба си.

Източник: За жената

От категорията