Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ТЕМА НА ДЕНЯ » Имал силни болки в корема и отишъл на преглед: Когато погледнали на ултразвук, какво носи в себе си, лекарите онемели

Имал силни болки в корема и отишъл на преглед: Когато погледнали на ултразвук, какво носи в себе си, лекарите онемели

Един човек, получил силни стомашни болки и отишъл на преглед, защото мислел, че има проблеми с пикочния мехур. Преди това търпял силни болки в лявата страна на тялото и три дни имал проблеми с уринирането. Но това, което последвало, шокирало него и лекарите.
 
64-годишният мъж от Калифорния, САЩ, след като е бил приет в болница, лекарите направили ултразвук и видели голям камък с големина на яйце от щраус! Тежък  770 грама, а размерите му са 12 х 9,5 х 7,5 см.

 За сравнение, средният камък в тялото на човек тежи 1,3 грама. Така че  изненадващо и лекарите казват, че това е една от най-необичайните ситуации, които са имали.
Иначе, този пациент имал рак на пикочния мехур преди десет години, така че от дебелото черво се образували нови, и се смята, че това е увеличило риска за образуване камък.
 
За щастие, човекът в крайна сметка се възстановил, но лекарите му казали, че ще трябва редовно да контролира евентуално развитие на нов камък.
 

Източник: За жената

От категорията