Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ТЕХНОЛОГИИ » Имате вируси, които постоянно отварят реклами ето как да ги премахнете веднага- съветва ИТ специалист!

Имате вируси, които постоянно отварят реклами ето как да ги премахнете веднага- съветва ИТ специалист!

Александър Димитров е програмист по професия, собственик на фирма в областта на ИТ сферата. Той разказа как да премахнем всички вируси от компютъра си веднага.

Ето какво съветва Димитров:

“В компютрите на доста хора има досадни вируси които непрекъснато отварят реклами или правят работата с компютъра ви пълен АД.

Много хора не могат да преинсталират Windows-а си и затова седят с подобни вируси месеци, дори години наред.

Искам да разкажа на читателите, колко лесно може да премахнат над 90% от тези вируси с една безплатна Anti-Spyware програма, без изобщо да преинсталират системата си. Лично аз съм имал много вируси и съм ги премахвал успешно с нея. Може да си свалите друга Anti-Spyware програма, но в случая, аз ще дам пример с програмата ” SUPERAntiSpyware “.

Отидете на този сайт: http://www.superantispyware.com/download.html и свалете втората програма на която пише ” SUPERAntiSpyware Free Edition”.

След като инсталирате програмата, стартирайте я и натиснете “Scan This Computer”, и после натиснете “Complete Scan” в дясно. Изчакайте да провери цялата ви система и като е готова, изтрийте (Delete) всички намерени вируси. Сега, би трябвало вече да нямате досадни вируси. Това ви спестява цяла преинсталация в повечето случаи.

Винаги използвайте Anti-Spyware и Anti-Virus програми, за да сте сигурни, че сте максимално защитени.

Също и за хората, които не желаят да им се стартират някои програми когато им се зареди Windows-a, биха могли да натиснат на Старт бутона, долу в ляво и в търсачката напишете “msconfig” и натиснете “Enter”, в излезлия прозорец, натиснете “Startup” и тук ще ви излезе лист с програми. Всички програми, които са маркирани, ще се стартират всеки път когато стартирате компютъра. Може да махнете всички които са ви ненужни, но оставете Anti-Virus програмите ви маркирани винаги!”

Източник: За жената

От категорията