Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЛЮБОПИТНО » Най- лесните начини да разберете дали кожата е естествена или изкуствена и дали ви лъжат

Най- лесните начини да разберете дали кожата е естествена или изкуствена и дали ви лъжат

Избирайки кожа, ние всеки път мислим дали продавачът ни заблуждава, представяйки ни фалшив за естествен материал, или действително ни предлага нещо автентично и качествено. Доста е важно да се гарантира истината чрез определяне на автентичността на кожения продукт.

Как да направите това?

Един от най-ефективните и най-популярните методи е да докоснете материала с пръста си. Естествената кожа се затопля незабавно от докосването ви.

Фалшификацията ще остане студена. Ефективността на този метод се увеличава при хладно време.

Също така е доста важно да погледнете необработената част от материала. Бихте могли да го намерите, например, в близост до шефовете на обувката. Фалшификата на това място ще има характерния слой на филмово покритие. Възможен вариант е върху изкуствената кожа да има друг залепен плат. Естествената материя е съставена от един слой, плътен и достатъчно дебел.
Също така е добре да проверите кожата при контакт с влага. Нанесете няколко капки вода върху съмнителната кожа. Реалната материя абсорбира водата и става малко по-тъмна. При фалшивия материал водата незабавно изтича.

Както можете да видите, е много лесно да разберете качеството и степента на естественост на кожения продукт. Както се казва, предупреждението означава предпазване! Бъдете бдителни!

Източник: За жената

От категорията