Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ИДЕИ ЗА ДОМА » Тоалетна ни беше супер мъничка, но един приятел- дизайнер ми показа как да я направя визуално по- голяма (снимки)

Тоалетна ни беше супер мъничка, но един приятел- дизайнер ми показа как да я направя визуално по- голяма (снимки)

Тоалетната е най-малката стая в апартамента и повечето хора смятат, че нищо не могат да направят за нея. И щом е малка и тясна, не значи, че трябва да бъде скучна.

Защото с правилния подход и някои хитри трикове можете да увеличите визуално дори и най-малката тоалетна. Как да направите баня визуално по – голяма, отколкото всъщност е? Ние знаем отговорите и споделяме тайните в снимките по – долу!

 

Нека бъде цвят!

На първо място, трябва да обърнете внимание на декорацията на помещението или по-скоро на неговия цвят.

В малка стая няма място за тежки тъмни нюанси, прекалено ярки и неонови цветове. Класическият вариант е бял, но за някои може да изглежда твърде скучен. Така че не се страхувайте да работите с цвят, но в съчетание с бяло или меки пастелни тонове. Например, много добре в малка баня да стои комбинация от бяло със синьо, тюркоазено, светлозелено и … черно! Да, въпреки че е тъмен цвят, той реално се използва за пода. На първо място, практично е и второ – с негова помощ ще пречупите стерилността на снежнобялото.

 

Динамика и перспективи

Нещо, което може да се използва във всяка малка стая, включително и в тоалетната, е да украсите част от стената или всички стени с тапет с перспективно изображение. Това може да бъде поглед към океана или лазурния бряг, картина на път, мост или безкрайно поле.

Нещо, което визуално ще разшири пространството, са хоризонталните линии. Те могат да украсят тапетите, декоративните плочки, както и дървените дъски като интересно и не банално покритие.

Динамика в пространството ще получите ако заложите на геометрични форми. Тази техника е особено ефектна на пода, но ако държите там да преобладават монотонни плочки, поставете малък килим с ромбове или зиг – заг линии. Този малък трик веднага ще трансформира пространството.

 

Източник: За жената

От категорията